SB Carlsberg İmbik

Alfa Laval SB Carlsberg Kabı, bira fabrikalarında aseptik maya yönetimi için özel olarak geliştirilmiştir. Bira fabrikalarındaki maya çoğaltma tesislerinde (ayrıca süt, yiyecek ve içecek endüstrilerinde) kullanılmak üzere, laboratuvar ölçeğinde saf maya kültürü çoğaltmak ve malt sterilizasyonu için kullanılır. Kap, sıkı hijyen gerekliliklerine uygun malzemelerden imal edilmiştir ve kolayca otoklavlanabilir.

无菌酵母培养瓶

Maya üretimi için ideal steril ortam

  • Hepsi bir arada tasarım çözümüyle sağlanan sterilite
  • Hijyenik, temizlemesi kolay konfigürasyon sayesinde kültürleri etkileyebilecek istenmeyen maddeleri elimine eder
  • Entegre bileşenler ve sistem yaklaşımı ile güvenli ve steril aktarım sağlanır
  • İstenen yere taşınması kolaydır
  • Sağlam yapı, maya bütünlüğü sağlar
Seçenekler: Alfa Laval SB Carlsberg Kabı, maya yönetim sürecini geliştirmek için bir dizi seçeneğe sahiptir. Bunların arasında silikon hortumlar, farklı tipte havalandırma filtreleri ve taşıma kolaylığı sağlayan iki tekerlekli araba bulunmaktadır.
carlsberg flask
.

Nasıl çalışır

Alfa Laval SB Carlsberg İmbik, havalandırma filtreleriyle donatılmış üst kapak ve düz tabanlı silindirik bir konteyner, havalandırma ve ürün aktarımı için membranlı numune alma vanası ve saf maya kültürünün aseptik uygulaması için mikro numune alma deliğinden oluşur. Saf maya kültürünün Alfa Laval SB Carlsberg İmbikten maya çoğaltma tesisine aktarılması esnasında, tüm hortum uçlarının hortum klipsleriyle güvenli bir şekilde sabitlenmesi önemlidir.

İmbik net kapasiteye kadar (toplam hacmin yaklaşık %80'i) maltla doldurulur ve otoklav, gaz brülörü veya elektrikli ısıtıcı kullanılarak sterilize edilir. Ardından imbik, maltın istenen çalışma sıcaklığına gelmesi için buzdolabına veya soğuk odaya konur. Soğuk malt, havalandırma borusuna bağlı membranlı numune alma vanası aracılığıyla havalandırılır.

Maya kültürü, şırınga ile membran yerleştirme yoluyla aseptik olarak uygulanabilir veya kuru maya kültürü, boş filtre muhafazası aracılığıyla imbiğe aktarılabilir.

Havalandırma filtresi, sterilizasyon esnasında imbiğe bağlı kalabilir. Bununla birlikte, havalandırma filtresi ayrı olarak sterilize edilmişse, filtre bağlantısının da sterilize edilmesi için buhar imbikten uçmaya devam ederken (malt sterilizasyonunun son aşamasında) filtrenin yeniden takılması önemlidir. Saf kuru maya kültürünü imbiğe aktarmak için boş filtre muhafazası huni olarak kullanılabilir.

Ardından, soğuk malt, havalandırma borusuna bağlı membranlı numune alma vanasından havalandırılır. Steril hava kullanılması önemlidir. Güvenlik amacıyla, maltın, membranlı numune alma vanasının önüne monte edilen bir filtre aracılığıyla beslenmesi de önerilir.

Köpüklenmeyi önlemek için hava beslemesi ve akışı orta seviyede olmalıdır. Köpüğün havalandırma filtresiyle temas etmemesi önemlidir, aksi halde filtre tıkanabilir veya zarar görebilir.

Hava beslemesi için doğru koşulları ve havalandırma için gereken zamanı (10 dakikadan az) belirlemenin en kolay yolu, imbik kapağı açıkken test yapmaktır. Bu testlerden geçirilen maya kültürünü kullanamayacağınızı unutmayın.

Malt iyice havalandırıldıktan sonra, maya kültürü 150-200 ml şırınga kullanılarak membran yerleştirme yoluyla aseptik olarak uygulanır. Ayrıca, kuru maya kültürünü boş filtre muhafazasından imbiğe aktarabilirsiniz. Daha fazla miktarda mayaya ihtiyacınız varsa, kapak çıkarılarak kültür imbiğin içine dökülebilir. Ancak bu prosedür için steril ortam sağlanması ve en yüksek seviyede önlem alınması gerekir.

Saf maya kültürünün çoğaltma tesisine aktarılması, aseptik koşullar altında "yüksek kräussend" aşamasında gerçekleşmelidir ve havalandırma filtresine steril hava beslemesi yapılmasını gerektirir. Maya çoğaltma tesisine aşılama esnasında önerilen steril hava beslemesi 2 bar değerindedir ve herhangi bir anda 5 bar değerini (72,5 psi) aşmamalıdır. Carlsberg İmbiğin kapağındaki membranlı numune alma vanası, toplama kabındaki (inokülatör) numune alma cihazına bağlandıktan sonra, maya kültürü kaptan inokülatöre preslenebilir.

Bağlantı hortumu, membranlı numune alma vanası ve diğer tüm bağlantılar, aktarım işleminden önce alkol veya buhar ile iyice sterilize edilmelidir. İşlemler arasında, vana alkolle kapatılabilir ve daha sonra bu alkol, kullanım öncesinde steril hava ile yıkanabilir.

Bağlantıyı yaptığınızda ve aşılamaya hazır olduğunuzda, önce steril hava beslemesini, ardından imbiğin üstündeki membranlı numune alma vanasını ve son olarak da inokülatördeki numune alma cihazını açmanızı öneririz.

Kültür aktarıldığında (inokülatörden kabarcıklanma sesi gelir), tüm maya kültürünün aktarıldığından emin olmak için hava beslemesine birkaç dakika daha devam edilmesini öneririz.

Son olarak, toplama kabı üzerindeki numune alma cihazı ve Alfa Laval SB Carlsberg Kabı üzerindeki membranlı numune alma vanası kapatılabilir, etkili bir şekilde kapatıldığında hava beslemesi sağlanır.

Kullanımdan sonra, kabın çıkarılması ve normal deterjanlarla manuel olarak temizlenmesi gerekir.

.

Bunlar da ilginizi çekebilir...

SB Membranlı Numune Alma Vanası

Steril koşullar altında, bira fabrikalarındaki (ve gıda ve süt gibi diğer hijyenik prosesler) tanklardan ve boru tesisatlarından dökme veya aseptik numuneler almanın kompakt ve uygun maliyetli bir yöntemidir.

膜阀

Unique Numune Alma Vanası

Yiyecek ve içecek, kişisel bakım ve biyo-eczacılık da dahil olmak üzere çeşitli hijyenik süreçlerde temsili numuneler alın. Bu, güvenilir tek ve çift yataklı vanalar, yüksek doğruluk, olağanüstü yeniden üretilebilirlik ve üstün güvenilirlik sağlar.

阿法拉伐卫生级取样阀-Alfa Laval Sanitary Sampling Valve

SB Mikro Numune Alma Deliği

Biracılık, gıda, süt ürünleri ve içecek endüstrilerinde yaygın olarak kullanılan Alfa Laval SB Mikro Numune Alma Deliği, depo ve borulardan küçük hacimlerde temsili aseptik ve mikrobiyolojik numuneler alınmasını sağlar.

sb micro sample port left side 640x360
.

En iyi on ipucu - Vanalar

Hijyenik vanalarınızı en iyi durumda tutmaya yönelik bazı ipuçlarını ve servis videolarını burada bulabilirsiniz

single seat valves 640x360

Food Logic

Alfa Laval'ın hijyenik ekipmanı, hassas içerikleri korumak ve gıda endüstrisi trendlerine ayak uydurmak için yüksek performansı nazik kullanımla birleştirir. Ekipman, dört temel zorluğu ele alıyor; gıda ürünlerini tüketicilere rekabetçi fiyatlarla tedarik etmek, hammaddelerden en iyi şekilde yararlanmak, atık ve emisyonları azaltmak, güvenli ve hijyenik gıda ürünleri sunmaktır.

food logic 640x360

Ürün kataloğu

Alfa Laval'in hijyenik ekipman ürün kataloğu "Yakında" ürün broşürlerini, performans eğrilerini, animasyon bağlantılarını, broşürleri ve sipariş amaçlı fiyat listelerini içerir.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

CAD portalı

Ürün modellerini Nötral veya Yerel CAD dosyası biçiminde indirin. 3D PDF dosyalarını indirmek de mümkündür.

 CAD portalını görüntüle 

Animasyonlar

Animasyon sitesini ziyaret edin ve ürünün içine bakarak nasıl çalıştığını görün. 

Animasyonlara git

Teknik makaleler