İçecek prosesleri
Ticari içecekler - alkolsüz içecekler, meyve suları, şişe suları, kahve, çay, bira, elma suyu, şarap, vb. için dünya genelindeki susuzluk büyümeye devam ediyor. Başarılı bir içecek üretimi, hammaddelerin en iyisini alıp, güvenli, uygun maliyetli bir imalat süreci ile istenilen nihai ürün özelliklerinin korunmasını gerektirir. Alfa Laval, içecek üreticileri ve bira işletmelerinin özel gereksinimlerini karşılamak üzere yapılandırılmış ekipman modülleri ve üretim hatları tedarik etmektedir.
İçecek üretimi ve yenilikler hakkında bilgi
İçecek işleme şirketleri ve bira tesisleri, sayısız zorluklarla karşı karşıyadır. Ham madde, katkı maddeleri ve üretim maliyetlerinin tamamı artmakta fakat giderek daha fazlasını isteyen müşterilere lezzetli, düşük fiyalı içecekler sunmak zorundadırlar.
Ayrıca ürünler konusunda giderek daha sıkı hale gelen kısıtlamara uymak ve üretim tesisinizin çevresel etkilerini en aza indirmek zorundasınız.
Alfa Laval içecek ekipmanları ve işleme çözümleri, üretim maliyetlerini düşürüp, enerji, su ve yararlanılan diğer şeylerin tüketimini azaltırken olağanüstü hijyen seviyeleri sağlayarak bu zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olur.
Ekiman ve çözümlerimiz hijyenik uygulamalar konusundaki mevzuata ilişkin en sıkı standartlara tam uygun olarak, güvenilir, hijyenik bir üretimin yanı sıra üretim hatlarının yerinde verimli ve etkili şekilde temizlenmesini (CIP) sağlar.
Aynı derecede önemli olmak üzere, Alfa Laval;
- Yüksek kullanılabilirlik ve çalışma süresi seviyeleri ile üretim verimini artırmanızı ve uzun çalışma sürelerini korumanızı
- Hammaddelerinizden daha fazla verim elde ederek katkı maddesi ve ürün kaybı seviyelerini düşürmenizi
- Enerji, su gibi yan gereksinimlerin tüketimini azaltıp atık su geri dönüşümü yapmanızı sağlar.
Örneğin, son seri separatörlerimiz enerji tüketimini %30 oranında azaltır. Ve özel proses parametreleriniz için, doğru Alfa Laval pompasının kullanılması, enerji tüketimini %50’ye varan oranlarda azaltabilir.
Downloads
Fruits and vegetable
Beer
Beer recovery
Through an Alfa Laval microfiltration system, Oettinger Brewery has been able to recover 20-25 thousand hectoliters of beer from harvested yeast and reduce CO2 emissions.
near Haber Bülteni
Sektörünüz ve prosesleriniz ile ilgili önemli sürdürülebilirlik konuları ve fırsatlar hakkında bilgilerinizi güncel tutmak için