Süt ve süt ürünleri prosesleri
Küresel gıda talebini karşılamada süt ürünleri endüstrisi önemli bir rol oynamaktadır. Alfa Laval, en sıkı güvenlik ve hijyen standartlarını karşılarken enerji ve su tüketimini önemli ölçüde azaltan süt ve süt ürünleri işleme ekipmanları sunmaktadır. Verim ve kaliteyi en üst düzeye çıkarmak, hijyeni optimize etmek ve süreç boyunca atıkları en aza indirmek, bu bağlamda başarıya ulaşmanın temel unsurlarıdır. Alfa Laval, bu operasyonel gereklilikleri karşılamada güvenilir ve uzman bir ortakdır.
Süt ve süt ürünleri işleme endüstrisini ileriye taşıyoruz
- Üretim süresinde artış
- Temizlik ve bakım için harcanan sürede düşüş
- Enerji, su ve kimyasal madde kullanımında azalma
- Kusursuz Yerinde Temizlik (CIP) performansı
- Süt ve süt ürünleri işleme endüstrisinin sıkı standartlarını karşılamak ve aşmak için yüksek hijyen seviyeleri
Yüzyılı aşkın bir süredir sürekli yenilikten güç alan Alfa Laval, ürün kalitesini, verimi, temizlenebilirliği ve atık azaltımını iyileştiren çözümler sunan süt ve süt ürünleri proses ekipmanları ve uzmanlığı sağlar.
Alfa Laval, süt ve süt ürünleri işleme sektöründeki köklü deneyimiyle, müşterileri ve iş ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışarak sektörün karşılaştığı zorlukları daha iyi anlamayı ve bu zorluklara akıllı, kaliteli ve verimli çözümler sunmayı hedeflemektedir. Üretim süreçlerinin her aşamasında ve ekipmanların kullanım ömrü boyunca en yüksek performansı sağlamak için, doğru zamanlamayla yapılan versiyon güncellemeleri konusunda iş ortaklarımıza destek veriyoruz.
Süt ve süt ürünleri işleme tesislerinin sürdürülebilir şekilde çalışmasını sağlamak, su, enerji ve kimyasal tüketimini azaltmak ve aynı zamanda en yüksek güvenlik ve hijyen standartlarını karşılamak Alfa Laval’ın DNA'sında yer alır.
Bu yaklaşım, süt ve süt ürünleri tesislerinin mevcut tüm kaynakları en verimli şekilde kullanarak yüksek kaliteli ürünler üretmelerine ve pazardaki yeni fırsatlara esnek ve güvenli bir şekilde yanıt verebilmelerine olanak tanır.
Alfa Laval ekipmanları sayesinde süt üretimi ve süt ürünleri işleme sektöründeki müşteriler, yenilikçi tasarımlara sahip özel çözümlerden faydalanarak şu avantajları elde eder:
Alfa Laval, süt ve süt ürünleri üretimi endüstrisindeki tüm uygulamalara değer katıyor
İster tereyağı ve sürülebilir ürünler, ister peynir ya da dondurma üretiyor olsun, Alfa Laval ekipmanları ve uzmanlığı, süt ve süt ürünleri uygulamalarının tamamında sürdürülebilir ve verimli operasyonlar sunma konusunda dünya çapında lider konumdadır. Süt ve krema ayrıştırmasıyla başlayan ve 100 yılı aşkın bir geçmişe dayanan deneyimiyle Alfa Laval, zamanla peynir altı suyu, kazein ve laktoz işleme alanlarına da genişleyerek; yoğurt, fermente süt ürünleri, kültürler ve starter kültürler gibi ürünlerin üretiminde müşterilerine destek sağlamaktadır. Daha yüksek verim, kaynakların daha akıllı kullanımı ve daha etkin iş akışları sağlayan kapsamlı bir ekipman portföyü geliştirmiştir.
Su döngüselliği çözümleri
İklim değişikliğinin etkileri dünya genelinde su kullanımına yönelik ilgiyi her zamankinden daha fazla artırmış durumda. Bu durum süt endüstrisi için önemli bir zorluk teşkil ederken, aynı zamanda büyük bir fırsat da sunuyor.
Alfa Laval, sektör lideri teknoloji ve uzmanlığıyla üreticilerle iş birliği yaparak süt tesislerini su açısından pozitif üretim yolculuğuna taşıyor. Hedef; operasyonların su tüketmek yerine topluluklara su sağlayabileceği çözümler geliştirmek.
Alfa Laval’ın portföyünde yer alan ileri teknoloji separatörler, dekantörler ve membran sistemleri, dünya genelindeki süt tesislerinde aktif olarak kullanılıyor. Bu ekipmanlar, temizlik, soğutma ve diğer proseslerde yeniden kullanılabilecek su miktarını maksimize ederken, atık su olarak kanalizasyona giden akışı en aza indirgemektedir.
Ayrıca, temizlik maddeleri, proteinler ve yağlar gibi işlem görmüş sudan ayrıştırılan Kimyasal Oksijen İhtiyacı (COD) bileşenleri yoğunlaştırılarak biyogaz üretimi gibi farklı amaçlarla kullanılabiliyor. Bu da süt üretim süreçlerinde döngüselliği, verimliliği ve ekonomik faydayı daha da artırıyor
Süt işleme sürecinizin her aşamasını optimize ediyoruz
Alfa Laval ürün ve çözümleri, çiğ sütten nihai süt ürününe kadar tüm işleme aşamalarını optimize etmek üzere tasarlanmıştır. Bu sayede üretim verimliliği, çalışma süresi ve ürün kalitesi artırılırken; enerji, su ve kimyasal kullanımında önemli ölçüde tasarruf sağlanır.
Süt kabulü
Süt kabül süreçleri, kesintisiz çalışma ve verimlilik açısından kritik öneme sahiptir. Bu da yüksek güvenilirlik, kolay servis edilebilirlik ve hem operasyonel hem de enerji verimliliği sunan ekipmanlar gerektirir.
Süt alım işlemlerinde, üretkenliği artırırken çiğ sütü hassas bir şekilde işlemek oldukça önemlidir. Alfa Laval hijyenik bileşenleri, optimum ve güvenilir pompa serisi ile önemli ölçüde tasarruf ve verimlilik artışı sağlar.
Karıştırma ve harmanlama
Hassas ve homojen karıştırma ve harmanlama işlemi, birçok uygulamada etkili bir süreç ve yüksek kaliteli bir son ürün elde etmek için çok önemlidir. Güç, kontrol ve esneklik arasındaki denge sayesinde optimum sonuçlar elde edilir. Fermantasyon kullanımı için özel olarak geliştirilmiş EnSaFoil fanlı Alfa Laval Karıştırıcı kullanarak, enerji tüketimini ve ürününüzün ısı emilimini azaltın. Bu arada, Alfa Laval Döner Jet Karıştırıcı aromalı, zenginleştirilmiş ve yeniden birleştirilmiş süt, bitkisel yağdan elde edilen çırpılmış krema, süt ve süt ürünleri tozu ve emülgatörler gibi uygulamalarda verimliliği önemli ölçüde artırır.
Pastörizasyon
Pastörizasyon işlemleri yüksek düzeyde güvenlik, hijyen ve proses kontrolü gerektirir. Sütün pastörizasyonu hayati bir işlemdir ve ilgili yönetmelik ve standartlara uyum esastır. UHT işleminden sonra aseptik koşullar korunmalıdır. Ekipman bileşenlerinin kalitesi çok önemlidir; iyi akış kontrolü, güvenilir ve verimli hijyenik ısı eşanjörleri bu konuda kilit rol oynar.
Fermantasyon
Kültürlü ürünlerin taze ve olgunlaştırılmış peynirlerin üretiminde hammaddelerden en iyi şekilde yararlanmak çok önemlidir. Önemli konular arasında kesintisiz toplu işleme sürecinde maksimum verimlilik elde etmek ve hijyenik işleme koşullarını korumak yer alır.
Buffer tankı ve depolama tankları
Alfa Laval'ın kapsamlı yenilikçi hijyenik parça yelpazesi, süt ve süt ürünleri üretimi süreçlerinin temel yapı taşlarıdır. Buffer depolama sırasında tank optimizasyonu çok önemlidir. Alfa Laval'ın sürekli misyonu, hijyenik koşulları sağlamak ve müşterilerinin süt ve süt ürünleri üretimini optimize etmektir.
Separasyon
Alfa Laval’ın ultrafiltrasyon, nanofiltrasyon ve ters ozmoz membranları, evaporasyon ve kurutma öncesinde ön konsantrasyon ve protein saflaştırmada mükemmel verim sağlar.
Konsantrasyon
Atık ve emisyonların azaltılması, konsantrasyon işlemlerinin önemli bir yönüdür. Bir tesisin finansal verimini yüksek tutmak için, yükselen film evaporatörü sistemleri için tasarlanmış verimli AlfaVap ısı eşanjörü gibi bileşenlerin enerji tüketiminin kontrol edilmesi gerekir.
Yerinde Temizlik (CIP)
Süt endüstrisinde CIP (Yerinde Temizlik) uygulamalarında kalite vazgeçilmezdir. Temizlik performansı kadar ekonomik verimlilik de kritik rol oynar. CIP ekonomisi; maliyet ve zaman faktörleriyle şekillenir.Hijyenik sıvının yüzeylerde etkili şekilde çalışabilmesi için doğru yapılandırılmış ve verimli pompalama, ısıtma ve temizleme ekipmanlarına ihtiyaç vardır. Alfa Laval çözümleri, CIP süreçlerinde maksimum temizlik etkisi ve minimum kaynak kullanımı sağlayarak operasyonel sürdürülebilirliği destekler