Bira Alkolsüzleştirme Modülleri
Alfa Laval'in bira çözümleriyle alkolsüz ve düşük alkollü pazar payınızı artırarak kârlı bir şekilde büyüyün. Uygun maliyetli, tak-çalıştır modüllerimiz ürünlerin lezzetini, aromasını ve ağızda bıraktığı hissi korurken alkolü hassas bir şekilde uzaklaştırır. Stripping veya membran filtrasyon sistemi arasında seçim yapın; her ikisi de yüksek verim, ürün güvenliği ve kolay entegrasyon sağlar. Üstelik, tek bir sistem tüm içecek türleriyle uyumlu çalışacak şekilde tasarlanmıştır.
Maksimum lezzet, sıfır taviz
- Olağanüstü lezzet
- Tek bir sistemle proseslerinizi çeşitlendirin
- Ölçeklenebilir esneklik
- Dünyamız ve kârlılığınız için en iyisi
Alkolsüz bira üretiminiz için en uygun seçeneği bulmak üzere stripping veya membran filtrasyon sistemi arasında seçim yapın.
De-alc modülünü üretim hatlarımıza entegre etmek, Asahi'nin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda rekabet gücümüzü de artırıyor.
– Jun Kubota, Asahi Group Holdings Global Bira Üreticisi
Alkolsüz bira mı üretmek istiyorsunuz? İhtiyaçlarınıza uygun çözümü bulun
How to remove alcohol from beer with our beer de-alcoholization systems
Alfa Laval offers two proven methods for beer de-alcoholization: stripping and membrane filtration.
- The stripping method for alcohol removal is ideal for high-volume, continuous production at 38°–40°C.
- The membrane filtration method is better suited for lower-volume batch production at 7°–15°C.
Both methods preserve the full flavour, aroma and mouthfeel of the original, full-strength beer, helping brewers and beverage manufacturers meet the rising demand for low- and no-alcohol alternatives without compromising on quality or flavour.
Removal of alcohol from beer using stripping
Stripping is a gentle, single-pass process that uses a soft process water vapour stream at 38°–40°C (<10 dH) in counter-current flow to remove ethanol from beer and fermented beverages. Operating at low temperature and pressure, it ensures highly efficient alcohol removal without the need for distillation, dilution, or product loss.
Key benefits
- Single-pass efficiency: achieves ABV targets without the need for recirculation
- Low-temperature process: preserves flavour and aroma by avoiding boiling
- Fast results: de-alcoholization occurs in less than a minute
- Energy-smart: optimal reuse of heat and process water
Learn more about the Alfa Laval De-alc dealcoholization module.
Removal of alcohol from beer using membrane filtration
This process uses high-performance reverse osmosis spiral membranes in a hygienic setup at low temperatures (7°–15°C or lower) to produce premium low- or non-alcoholic beer with flavour unaffected by heating. The membranes separate the feed beer or beverage into two streams:
- Permeate steam: water and alcohol, which pass through the membranes
- Retentate stream: concentrated proteins, flavour compounds, and colour, which do not pass through the membranes and are recirculated to the feed tank
This method is ideal for breweries and beverage producers who want to use a non-thermal, flavour-preserving solution that retains the sensory qualities of the original beverage.
Learn more about the Alfa Laval Low-alc de-alcoholization module.
Bunlar da ilginizi çekebilir...
Servis
Gıda sistemi servisleri
Alfa Laval Gıda sistemi servisleri, proseslerinizin performansını en üst düzeye çıkararak gıda sistemlerinizin performansını artırmaya yardımcı olur. Bu da size şunları sağlar:
- Rekabet avantajını korumak için operasyonlarınızı sürekli olarak iyileştirir
- Çalışma süresi, optimizasyon ve kullanılabilirliğe odaklanır
- Gıda sistemlerinizin yaşam döngüsü boyunca yatırım getirisini maksimum düzeye çıkarır
Gıda sistemleri için sunduğumuz hizmetler hakkında daha fazla bilgi edinin