Beer DeAL
Bağımsız, tam otomatik Alfa Laval Lowal alkolsüzleştirme sistemiyle tüm biraların ve mayalı az alkollü içecek türlerinin alkolsüzleştirme işlemlerini aynı tesiste gerçekleştirin. Düşük sıcaklıkta yapılan işlem biranın doğal aromasını korur ve alkolsüzleştirme işlemine rağmen biranın tadının bozulmasını önler. Sonuç olarak daha yüksek kaliteli az alkollü veya alkolsüz bira ve daha enerji verimli üretim sağlanır.
Alkolsüzleştirmenin pratik ve uygun maliyetli yolu
- Düşük oksijen alımlı alkolsüzleştirme işlemi
- Üç döngüde 168 adede kadar spiral membran bulunan dört standart boy
- Aynı tesiste bulanık buğday birası ve siyah bira dahil tüm bira türleri işlemden geçirilebilir.
- Nihai alkol konsantrasyonu hacim başına <%0,5 alkol olan 300 ve 1000 hl/gün arasında alkolsüzleştirilmiş bira kapasitesi
- Ürünle veya temizleme sıvılarıyla temas eden tüm boru ve ekipmanlar hijyenik seviyede tasarıma sahiptir.
Hafif veya alkolsüz bira imal etme
Sistem, yüksek hijyen ayarında ters osmoz spiral membranlar kullanır. Dört işlemden oluşur:
- Ön konsantrasyon
- Diafiltrasyon
- Alkol ayarı
- İşleme sonrası
Bu adımların her biri 10-20ºC (50-68ºF) veya daha düşük sıcaklıklarda gerçekleşir. Bu, aroması ısıtmadan etkilenmeyen yüksek kaliteli alkolsüz bira elde edilmesini sağlar.
Membranlar besleme birasını iki akıma ayırır. Su ve alkolden oluşan permeat akımı membranlardan geçer. Konsantre proteinler, renk ve aroma bileşenlerinden oluşan retentat akımı membranlardan geçmez ve bira tankına geri gönderilir.
Bira tankından gelen orijinal bira, alkolsüzleştirme birimine pompalanır. İki besleme pompası daha sonra basıncını 35 bara çıkarır. Bu noktada, bira bir pompa tarafından membranlar üzerinden dolaştırıldığı ilk döngüye sokulur. Retentat birinci döngüden ikinci döngüye devam eder ve ikinci döngüde membranlar üzerinden devridaim edilir.
Retentat ikinci döngüden basınç tahliye valfi aracılığıyla bira tankına geri döner. Tüm döngülerden gelen permeat toplanır ve bir tahliyeye yönlendirilir ya da bir sonraki CIP döngüsünde suyla yıkanmak üzere depolanır.
Membran modülündeki bira, membran yüzeyine paralel olarak akar ve bu işlem membranların temiz kalmasını sağlar (çapraz akış). 30-35 bar statik basınç nedeniyle, su ve alkol gibi küçük moleküller bastırılırken proteinler, aroma ve renk bileşikleri gibi daha büyük moleküller durdurulur. Bu bileşikler retentatta kalır. Alkolsüz bira imal etmenin ardındaki temel ilkeler bunlardır.
Adım 1: Ön konsantrasyon
Bu adım besleme birasının hacmini azaltır. Membran modüllerinden geçtikten sonra besleme birası parti tankı üzerinden devridaim edilir. Permeat çıkarılırken retentat istenen hacim azaltma elde edilene kadar bira tankına geri gönderilir.
Adım 2: Diafiltrasyon işlemi
Bu adım, diafiltrasyon kullanarak alkolün yıkanmasını içerir. Prensipte ön konsantrasyon aşamasına benzer bu aşamada diafiltrasyon suyu eklenir. Diafiltrasyon adımı, düşük alkollü nihai bira için alkol içeriğini istenen değere düşürür.
Adım 3: Alkol ayarlaması
Diafiltrasyondan sonra bira, parti tankına havası alınmış su eklenerek daha fazla ayarlanır. Bu, istenen nihai alkolün elde edilmesine, düşük alkollü veya alkolsüz bira için içeriğin çıkarılmasına ve lezzete ince ayar yapılmasına olanak tanır. Normal olarak eklenen havası alınmış su miktarı birinci adımdaki permeat miktarıyla aynıdır.
Adım 4: İşleme sonrası
Alkolden arındırılan biraya karakteristik özellikleri CO2 seviyeleri, rengi veya aroması ayarlanarak verilebilir.
Alkolsüzleştirme çözümü geniş membran teknolojisi ürün serisinin bir parçasıdır
Biradan alkolü çıkarmak için kullanılan membran filtreleme, Alfa Laval'ın sunduğu diğer ayırma teknolojilerini tamamlar. Bu, daima size özel süreçler için ideal çözümü sunacak konumda olmamızı sağlar. Membran filtrelemeyi tek başına veya santrifüjlerimiz, dekantörlerimiz ya da buharlaştırma kazanlarımızla bir arada kullanarak bira imalatınızı mevcut ve gelecekteki müşterilerinizin taleplerini karşılayacak şekilde ayarlayabilirsiniz.