Olive Oil Booster

Olive Oil Booster sistemi, zeytinyağı üretim hattına entegre olduğunda, kalite ve miktarı artırır. Zeytin kırıcı ve separatörle kullanıldığında, geleneksel yöntemlere göre daha fazla zeytinyağı ve yüksek antioksidan bileşenler (polifenol) sağlar. Bu sistem, yağ verimini yükseltirken, su ve maliyet tasarrufuyla sürdürülebilirliği destekler.

Olive Oil Booster

Tüm hasat mevsimi için optimum zeytinyağı verimi ve kalitesi elde edin

  • Verimli süreçlerle uygulanan yenilikçi teknoloji sayesinde tüm hasat mevsimi boyunca yağ verimini en üst düzeye çıkarır
  • Fenol ekstraksiyonunu artırarak yağ kalitesini artırır. Bu, daha yüksek ticari değerine sahip daha sağlıklı, daha uzun ömürlü yağ anlamına gelir
  • Daha yüksek proses kapasitesi ile birlikte daha düşük su tüketimi ile sürdürülebilirliği artırır.
  • Zeytin hamurunun işlenmesinde “serbest yağ” miktarını önemli ölçüde arttırır ve buna bağlı olarak dekantör santrifüj performansını iyileştirir.
  • Daha yüksek verim, daha yüksek yağ kalitesi ve işletme maliyetleri üzerindeki daha az etki sayesinde yağ fabrikası karlılığını artırır.

Olive Oil Booster proses suyu tüketimini ve bunun sonucunda atık suyu azaltarak maliyet ve çevresel riski azaltır. Kg zeytin başına yağ veriminin artmasının yanı sıra, Olive Oil Booster sistemi enerji tüketimi açısından da verimlidir.

Olive Oil Booster sistemi, zeytinyağı işlemede yağ verimini ve kalitesini en üst düzeye çıkarmak için birlikte çalışan farklı teknolojilerin bir kombinasyonudur. Bir zeytinyağı üretim hattına bulunan Olive Oil Booster, dekantör performanslarını iyileştirir ve zeytin kırıcı ve separatör ile eş zamanlı bir şekilde, daha yüksek miktarda antioksidan (fenol) bileşenle birlikte önemli ölçüde daha yüksek miktarda zeytinyağı elde edilmesini sağlar.

Olive Oil Booster teknolojisi, işletme maliyetini artırmadan gelir sonuçlarını artırmaya olanak tanır. Zeytin hamurundan yağ çıkarımını kolaylaştıran Olive Oil Booster, proses suyu tüketimini ve bunun sonucunda atık suyu azaltarak maliyet ve çevresel riski azaltır.

Mesocarp'ın serbest yağ damlalarını gösteren görüntüsü

Olive Oil Booster'un faydalarından yararlanın

Kaliteli zeytinyağını mümkün olduğunca düşük maliyetli üretmek, birçok zeytinyağı fabrikasında ürünlerinin kalitesini ön plana çıkarırken gündemin ilk sıralarında yer almaktadır. Bu videoyu izleyin ve ekstrakte edilen zeytinyağında önemli ölçüde daha yüksek miktarda fenol ile önemli ölçüde daha yüksek miktarda "serbest yağ" sağlayan bu son teknoloji çözümümüzü keşfedin.

Sacco Oliveti vaka çalışması

 İtalyan zeytinyağı üreticisi için Sacco Oliveti kalitesi her şeyden önemlidir. Aile şirketi, Puglia'daki 6,500 hektarlık antik zeytinliklerde yetişen kendine özgü Peranzana zeytinlerinden onlarca yıldır sızma zeytinyağı üretiyor.

 

Vaka çalışmasının okuyun

.

Dokümanlar

Download the white paper to find out how to maximize oil yield and quality

.

Olive oil Booster, yağ kalitesini artırırken zeytinyağı verimini en üst düzeye çıkarmaya nasıl yardımcı olur?

Booster lavorazione olio d'oliva con decanter

Alfa Laval Zeytinyağı Booster sistemi, temel teknolojiler olarak Plakalı Eşanjör (PHE) ve Dekantör santrifüjü ile termal ve ayırma çözümlerinin bir kombinasyonu ile çalışır. Alfa Laval Zeytinyağı Booster sistemini, adım adım takip edildiğinde görülebileceği gibi, geleneksel proses akışını korurken, sınıfında lider bir teknoloji yapan şey budur.

1. Adım - Kırılmış zeytinler Olive Oil Booster’a aktarılır

Zeytinler, geleneksel yağ tesislerinde olduğu gibi kırılır.Zeytin hamuru, tanımlı sabit bir vakum basıncında hemen Booster'a aktarılır. Vakum basıncı sayesinde, kırıcıdan sonra zeytin hamurunun sıcaklığının suyun kaynama sıcaklığından daha yüksek olması ile, hızlı bir soğuma ve oksijen çıkışı olur.

Process of crushing olives
Olive Oil Booster detail

2. Adım – Booster, zeytin hamurundan “yağsız” gönderir

Zeytin hamuru, sabit bir basınç (yüksek vakum) ve sıcaklıkta belirli bir süre, bıçaklı yatay şaft tarafından karıştırılır. Vakum basıncını, kaynama basıncının altında sabit bir sıcaklıkta (yani 18°) tutarak, zeytin hamuru, belirli bir miktar suyun fiziksel halinin sıvıdan buhara dönüştüğü kaynama şartlarında tutulur.

Zeytin hamurunun soğuk şartlarda kaynatılması, geleneksel malaksasyona kıyasla daha büyük yağ damlası ve fenol bakımından zengin, daha yüksek miktarda "serbest yağ" üretilmesini sağlar ve bunun sonucunda daha yüksek kaliteli yağ veriminde önemli bir artış olur. Bu fiziksel hal değişimi için gerekli enerji, zeytin hamurunu ısıtan vakum tankının ceketine sıcak su sirküle edilerek verilir.

Hamur, düşük sıcaklıkta kaynadığından zeytinyağının pozitif aroma bileşiklerinin miktarına olumsuz etkisi yoktur. Aksine, etanol, asetik asit ve etil asetat gibi hafif moleküler ağırlıklı bazı negatif aroma bileşikleri Olive Oil Booster teknolojisi ile yağdan uzaklaştırılabilir.

Bu "serbest yağ" salınım adımı, tamamen Olive Oil Booster ile ya da ekipmanın geleneksel malaksasyon ile kombinasyonu halinde kullanarak elde edilebilir.

3. Adım – Yağı bir dekantör santrifüj ile ayırma

Olive Oil Booster ile hazırlanan zeytin hamuru, iki ya da üç fazda çalışan, yağın sudan ve katılardan ayrıldığı Dekantör santrifüjüne beslenir.

Dekantörün kapasitesi, yağ berraklığı, pirinadaki artık yağ ve seyreltme suyu miktarı (üç faz olması durumunda) açısından performansı, tam anlamıyla bir önceki işlem sırasında hazırlanan zeytin hamurunun özelliklerine bağlıdır. Geleneksel malaksasyon sistemiyle, "serbest yağ" üretimi ve yağ damlası boyutuna ilişkin sonuçlar tam anlamıyla meyve olgunluğu, meyve nemi, meyve çeşidi, kırma teknolojisi gibi birçok değişkene bağlıdır. Olive Oil Booster tarafından yapılan zeytin hamuru hazırlığı, yağ damlası boyutları ve geleneksel yönteme göre “serbest yağ” üretimi açısından global olarak geliştirilmiştir.


Geleneksel yöntemle karşılaştırıldığında, bu gelişme meyve özelliklerinden bağımsız olarak elde edilir.Bütün bunlar, dekantör içindeki separasyon performansının önemli ölçüde iyileştirilmesiyle, pirinada kalan yağın azaltılması, verim kapasitesinin artırılması, yağ berraklığının iyileştirilmesi ve kullanıldığında seyreltme suyu miktarının azaltılması gibi açık avantajlarla, değiştirildi.Olive Oil Booster'dan sonra Dekantör ile elde edilen iyileştirilmiş yağ berraklığı, yağ saflaştırma için dikey separatörün geliştirilmiş performansı için bir avantajdır.Dekantörden daha az kirlilik ile gelen yağ, dikey santrifüj kapasitesini iyileştirir ve temizleme duruşlarının sayısını azaltır.

 

Olive Oil Sigma 9 640x360
.

Servisler

Ekipmanınızın performansını artırın

Global Servis Ağımız nerede olursanız olun, ihtiyacınız olduğu anda sizi gerekli yedek parçalar ve uzmanlıkla destekler. Daha fazla çalışma süresi, kullanılabilirlik ve optimizasyon sağlayarak, size gönül rahatlığı sağlamaya ve yatırım getirinizi en üst düzeye çıkarmaya yardımcı oluyoruz. Öngörülebilir ve sorunsuz operasyonlar için sağladığımız hizmetleri dilerseniz bir Alfa Laval Servis Anlaşmasına da entegre edebiliyoruz.

Servis hizmetlerimizle ilgili daha fazlasını öğrenin

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

How can we help you?Herhangi bir sorunuz olursa lütfen bizimle iletişime geçin.

Bize ulaşın

.

Bizimle iletişime geçin

Bizimle İletişime Geçin!

İsteğe bağlı web seminerleri, gelecekteki etkinliklere davetler ve ürün ve hizmet haberleri almak ister misiniz?

Bu bilgiler gizlilik politikamıza uygun olarak saklanır ve işlenir.