Carboset
Alfa Laval Carboset™ ve Carboset™ Mini, her ikisi de mükemmel doğrulukta ve otomatik olarak bira karbonlaması ve meşrubatlar da dahil olmak üzere diğer içeceklerin karbonlamasını yapan ve az bakım gerektiren bira karbonlama sistemleridir. Bira karbonlama makinemiz birada istenen karbondioksit seviyesine ulaşılmasını sağlamanın yanında mükemmel tariflere uygun olması için biradaki azot ihtiyacını da karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.
Verimli, otomatik ve sağlam karbonlama makinesi
- Kabarcık oluşumu riskini ortadan kaldırır
- Üstün karıştırma doğruluğu
- Karbondioksitin etkin şekilde çözünmesi
- Farklı süreç gereksinimleri için çok yönlü ve uyarlanabilir
- Otomatik kontrol ve az bakım
Boyutlar*
- (UxGxY): 1,5 m X 1,0 m X 2,3 m
- Çıkışta CO2: 7 g/l'ye kadar (nihai ürün)
*Tam boyutlar kapasite aralığına göre değişir.
Carboset™
Carboset™, bira üretim endüstrisi ile işbirliği içinde geliştirilen içecek sistemleri ve sarf malzemeleri arasında yer alır. Kanıtlanmış, sağlam ve kompakt bir bira karbonlama modülüdür ve biranın ve diğer içeceklerin kalitesini artırmak için güvenilir, verimli ve hijyenik bir çözümdür.
Carboset™ Mini
Butik bira üreticileri düşünülerek tasarlandı. Bu özel modül birada doğru karbondioksit seviyesini elde etmenizi sağlar ve biradaki düşük veya tutarsız karbondioksit yoğunluğu sorununu çözer. Carboset™ Mini içinde farklı biralar ve dolum hatları için ayrı ayarlarla çok sayıda formül saklayabilirsiniz.
Boyutlar*:
- (UxGxY): 1600 x 500 x 2000 mm
- Çıkışta CO2: 4-6 g/l
Karbonlama sistemi nasıl çalışır?
Birada istenilen ve tutarlı bir karbondioksit yoğunluğu elde etmek zor değildir. Karbonlama sistemimizle, CO2, özel olarak tasarlanmış statik bir karıştırıcı ile doğrudan biraya enjekte edilir ve bu da gazın verimli bir şekilde çözünmesini sağlar. Kontrol panelinde gerekli karbonlama seviyesini ayarlayabilirsiniz ve debimetreler, CO2 ölçer ve kontrol vanası gerektiği kadar gazın dozlanmasını sağlar.
Modül, geri basınç vanasına sahip bir tutma bölmesi içerir, böylece bira modülden ayrıldığında tüm gaz tamamen çözülür.
Tipik bir uygulamada 2°C sıcaklık ve 4 bar (g) basınçla gelen bir birada tam olarak 6,0 g/l CO2 karbonlama olabilir.