Alfa Laval - Iso-Mix External Drive (IMXD)

Iso-Mix External Drive (IMXD)

Alfa Laval Iso-Mix Dıştan Tahrik (IMXD), daha yüksek bira hacimleri için (100 ila 5000 hl üzerine kadar) kuru şerbetçiotu ekleme tekniklerinin otomasyonunu ve ölçeklemesini sağlayan devrim niteliğinde bir sistemdir. Basit ve kompakt IMXD tüm şerbetçiotu ekleme sistemleri ile birlikte çalışır. Aşırı aroma bileşenlerinin özütlenmesini sağlar, ürün kaybını en aza indirir ve verimli CIP sağlar. Sistem ayrıca fermantasyon, olgunlaşma ve parçalama soğutması süreçlerini de optimize eder.

Sistema que permite la automatización y la extensión de las técnicas de lupulización en seco (Dry Hopping) para la elaboración de cervezas artesanales

Aşırı oksijen alma olmadan verimli kuru şerbetçiotu ekleme

  • Uzun kalma süresi şerbetçiotu aromalarının hızlı bir şekilde ayrıştırılması ve özütlenmesi anlamına gelir
  • Şerbetçiotları santrifüjleme ile alındığından kuru şerbetçiotu ekleme sırasında daha az bira kaybı
  • Şerbetçiotlarının homojenleştirilmesi çökelmeyi ve tıkanmayı önlediğinden filtrelerin ve işleme hatlarının tıkanma olasılığı azalır
  • Şerbetçiotlarının tüm bira hacminde etkin bir şekilde ayrışması ve özütlenmesi sayesinde verimli şerbetçiotu kullanımıyla maliyetten tasarruf
  • Santrifüjden şerbetçiotu taşınmasını önler

IMXD kalma süresini, ürün kaybını ve süreç sorunlarını azaltan bir bira kuru şerbetçiotu ekleme süreci sağlar. IMXD kuru şerbetçiotu ekleme ekipmanının sunduğu ek potansiyel faydalar arasında genelde kuru şerbetçiotu ekleme ile ilişkili hatların, ısı değiştiricilerin veya diğer ekipmanların tıkanması gibi maliyetli kapanmalara neden olan süreçle ilgili sorunların en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılması yer alır.

.

İşleyişi

Iso-Mix Dıştan Tahrik sistemi (IMXD) son derece başarılı Iso-Mix alttan girişli kuru şerbetçiotu ekleme sistemimizin özel bir sürümü olup şerbetçiotu kalma süresini günlerden saatlere indirir. Orta ila büyük ölçekli mayalama tanklarında biraya kuru şerbetçiotu ekleme işleminde kullanım için uygundur.

IMXD mikser ed mile bağlı harici bir motor ile döndürülür. Bu şekilde, devridaim sıvısı ve mikser dişlileri arasında hiçbir temas olmaz ve böylece sistem devridaim sıvısı içinde, şerbetçiotu parçacıkları gibi yüksek hacimli katı madde oluşumlarını işleyebilir.

IMXD mikseri, genellikle koni bölümü içinde, tankın nispeten aşağı bir noktasında yer alır. Böylece, tank doldurulup boşaltılırken mikser çalıştırılabilir. Kuru şerbetçiotu ekleme için bu yapılandırma mikserin tanktan santrifüjlemeye aktarımı sırasında şerbetçiotlarını homojen bir süspansiyon içinde tutmasını sağlar. Bu, santrifüjlemeye sürekli yük sağlanmasına yarayarak optimum ayırma verimliliği ve performansı sunar.

Tam peletlerle birlikte devridaim partiküllerindeki yüksek toleransından dolayı, IMXD kuru şerbetçiotu ekleme sistemi mayalayıcıya girecek şerbetçiotları seçilirken esneklik sağlar. Örneğin, şerbetçiotu peletleri yüksek katı madde konsantrasyonlarıyla küçük bir tankta önceden bulamaç haline getirilebilir ve gel-git pompası kullanılarak devridaim döngüsüne dahil edilebilir veya tam peletler karbondioksit ile doğrudan mayalayıcıya gazla doldurulabilir.

IMXD kuru şerbetçiotu ekleme sistemi fermantasyon süreci boyunca mayayı süspansiyonda tuttuğundan dolayı, fermantasyon ve soğutma süreçlerini optimize etmek için de kullanılabilir. Bu, maya ve fermente edilebilir şekerler arasında optimum teması sağlar ve fermantasyon sırasında mayanın koninin içine çökmesini önler. Tipik faydaları azalan işleme süresi, işleme süresinden daha az sapma ve daha iyi ve daha tutarlı özüt kullanımıdır. (İyileştirme derecesi maya suşlarına ve her bir bira veya marka formülasyonu için kullanılan işlem koşullarına bağlıdır.)

Iso-Mix/IMXD sistemi ayrıca maya sağlığını ve canlılığını korumaya(ve hatta iyileştirmeye) yardımcı olur. Maya tüm fermantasyon boyunca süspansiyonda kaldığından, herhangi bir ek kayma gerilmesi maya gerilmesi azaltılarak fazlasıyla karşılanır. Böylece, mayadaki besinlerin kaçmasına neden olan koniye çökmeyle ilişkili maya gerilmesini ortadan kaldırır. Maya gerilmesindeki azalma SO2 ve asetaldehid üretimindeki azalma ile görülebilir (her ikisi de maya gerilmesi ile ilişkili yan ürünlerdir).

.

IMXD kuru şerbetçiotu ekleme teknikleri hakkında daha fazla bilgi edinin

Ürün broşürünü indirerek Alfa Lava Iso-Mix Dıştan Tahrik kuru şerbetçiotu ekleme sisteminin verimliliği, pratikliği ve teknik detayları hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

slavutich-brewery-case 640x360
.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Kuru şerbetçiotu ekleme sürecinde herkese uygun tek bir yaklaşım sunmuyoruz, bu nedenle herhangi bir öneride bulunmadan önce sizin hikayenizi dinlemek ve kuru şerbetçiotu ekleme ve bira üretimiyle ilgili hedeflerinizi, isteklerinizi ve ihtiyaçlarınızı sizinle konuşmak isteriz. Bize buradan ulaşın:

Bu bilgiler gizlilik politikamıza uygun olarak saklanır ve işlenir. 

.
commercial brewing tank farm 1920x480
commercial brewing tank farm 640x360

Ticari bira üretimi

Markalarınızı benzersiz kılmak

Verimi artıran, daha az enerji ve su tüketen, atıkları azaltan ve olağanüstü biralar üreten bira üretimi teknolojileri

Craft brewers 1920x480
Solutions for Craft brewers 640x360

Butik bira üretimi

Tutkunuzu paylaşın

Butik bira üretimindeki uzmanlığımızı enerjinize katın. Butik bira üretimi deneyiminizdeki potansiyel sorunlarını öğrenin