Bira ve içecek konsantrasyonu
Bira ve içecek konsantrasyonu için Alfa Laval çözümleri, fermantasyondan sonra bira, şarap ve elma şarabını sudan arındırır. Yüksek basınçlı, düşük sıcaklıklı bir ters ozmoz işlemi kullanmak, yüksek kaliteli konsantre üretir. İçecek konsantresi, satış için sulandırıldıktan sonra orijinal ürünle aynı tat, renk, aroma ve alkol içeriğine sahip olur. Konsantre bazlı bir tedarik zinciri, paketleme ve nakliye maliyetlerini azaltır. Lojistik maliyetini düşür ve çevre üzerindeki etkisini azaltır
Yüksek kaliteli bira ve içecek konsantreleri ile lojistik maliyetlerinizi azaltın ve sürdürülebilirlik profilinizi iyileştirin
- Bira ve içecek konsantreleri ile azaltılmış nakliye hacimleri nedeniyle daha düşük taşıma maliyetleri
- Paketleme, depolama ve taşımacılık için azaltılmış bira ve içecek konsantresi hacimleri nedeniyle genel tedarik zinciri maliyetlerini düşürür
- Barlar ve restoranlar gibi satış noktalarında azaltılmış depolama gereksinimleri
- Konsantrenin rehidrasyonu sonrasında bira, orijinal ürünle aynı tat, aroma ve alkol içeriğine sahip olur.
Alfa Laval Bira ve içecek konsantrasyon sistemlerinden içecek konsantrasyon ihtiyaçlarınız için uçtan uca çözümler alın. Bu kompakt, güvenilir ve enerji verimli çözümler, toplu paketleme tesislerinde ve satış noktasında üretim, taşımacılık, depolama ve fıçı dağıtımının verimliliğini artırır. Bu, daha yüksek üretkenlik ve verim, daha düşük sermaye maliyetleri ve daha sürdürülebilir dağıtım anlamına gelir.
Alfa Laval bira ve içecek konsantrasyon sistemleri ile tedarik zincirinizin karbon ayak izini azaltırken dökme taşımacılık maliyetlerini yaklaşık %80 azaltın.
Duyusal örnek: taze sulandırılmış

Taze bira ile sulandırılmış Revos bira konsantresinin karşılaştırılması
Prosedür
- Taze sulandırılmış lager, ayrıntılı tanımlayıcı duyusal panel testine tabi tutulmuştur.
- Puanlar, büyük bir panel katılımcısı grubu üzerinden ortalama olarak alınmıştır
Sonuçlar
Duyusal panel testleri, kontrol (taze bira) ve deneme (sulandırılmış bira) arasında minimum fark olduğunu veya hiç fark olmadığını ortaya koymaktadır.
Sürekli konsantrasyon işlemi, hijyenik tasarım
Alfa Laval bira ve içecek konsantrasyon sistemleri, konsantredeki alkol, aromalar, proteinler ve şekerleri korurken suyun kolayca geçmesine izin veren ultra sıkı membran gözenek yapısına sahip tescilli filtrelere sahiptir. Membran filtreler, yüksek basınçlara dayanarak daha yüksek konsantrasyon faktörlerine olanak tanır ve Yerinde Temizlik (CIP) sırasında ölü bölgeleri ortadan kaldırır. Bu, tam membran temizlenebilirliği ile daha fazla çalışma süresi ve daha yüksek hijyenik tasarım standartları anlamına gelir.
Yerden tasarruf sağlayan, enerji tasarruflu sistemler
Alfa Laval'ın ters ozmoz konsantrasyon teknolojisini seçmek, dondurarak konsantrasyon veya ileri ozmoz teknolojileri gibi diğer teknolojilere kıyasla önemli ölçüde daha düşük sermaye maliyetleri ve daha düşük enerji gereksinimleri ile yerden tasarruf sağlayan bir sistemle sonuçlanır. Ayrıca Alfa Laval bira ve içecek konsantrasyon sistemleri, besleme gaz alma gerektirmez, böylece lezzet kaybını önler.
Daha yüksek verim, daha düşük maliyetler
Her içecek için parametre optimizasyonu, verimi en üst düzeye çıkarır ve ürünün lezzet profilini korurken ürün kayıplarını önemli ölçüde azaltır.
Alfa Laval Revos uygulamaları

Dökme taşıma
Tanker taşımacılığında hl başına 5–15 € tasarruf edin

Fıçı dağıtımı
Revos fıçı mahzeni: Barların konsantre fıçılardan bira veya diğer içecekleri servis etmesine olanak tanır
Revos mobil fıçı: Sezonluk mekanlar için kompakt bir servis çözümü sunar
Nasıl çalışır?

Alfa Laval bira ve içecek konsantrasyon sistemleri, yüksek basınçlı, düşük sıcaklıklı bir ters ozmoz işlemi kullanır. 120 bar'ın (1700 psi) üzerindeki basınçlarda çalışmak, daha yüksek bir konsantrasyon faktörü sağlayarak nakliye hacimlerini ve maliyetlerini düşürür.
Yüksek kaliteli bir konsantre elde etmek için ürün, tescilli bir membran filtreden akar. Membran, gözenek boyutu ve polaritesi nedeniyle suyun içinden geçmesine izin verir ancak proteinlerin, şekerlerin, aromaların ve alkolün geçişini engeller. Su, membrandan akarken basınçlı içecek, zar boyunca aktıkça daha konsantre hale gelir.
Revos konsantrasyon sistemi 3D/VR
Revos konsantrasyon modülümüze 360 derecelik yakın plan tur atın. 3D modeli keşfedin veya deneyiminizi VR donanımıyla bir araya getirin.

Revos konsantrasyon sistemi Soru-Cevap
Revos konsantrasyon sistemi hakkında en sık sorulan soruların cevaplarını burada bulabilirsiniz.

Bira ve içecek konsantrasyon sistemlerinin pilot testleri ve kiralanması
Alfa Laval Revos konsantrasyon sistemini test edin. Bira veya içeceğinizden sekiz adet fıçıyı Alfa Laval'in iki test sahasından birine (ABD veya Danimarka'da) gönderin ve yerinde test ve performans incelemesine katılın.
Ayrıca, tesisinizdeki konsantre verimini ve ürün kalitesini belirlemek için ticari ölçekte bir ünite kiralayabilir ve test edebilirsiniz
Servisler
Gıda sistemi servisleri
Alfa Laval Gıda sistemi servisleri, proseslerinizin performansını en üst düzeye çıkararak gıda sistemlerinizin performansını artırmaya yardımcı olur. Bu da size şunları sağlar:
- Rekabet avantajını korumak için operasyonlarınızı sürekli olarak iyileştirir
- Çalışma süresi, optimizasyon ve kullanılabilirliğe odaklanır
- Gıda sistemlerinizin yaşam döngüsü boyunca yatırım getirisini maksimum düzeye çıkarır