Brewhouse - challenges and solutions
Bira üretim tesisi verimliliği için endüstriyel ekipman
Yüksek enerji kullanımı, bileşen kaybı, yüksek su tüketimi ve bozulma, malt üretimindeki en yaygın sorunlardan sadece birkaçıdır. Temizlik ve kirlenme de işlem sürelerini etkileyebilir ve daha sonra çökelti ve artık hububat ile ne yapılacağı sorunu vardır.
Alfa Laval, ticari bira üretiminde verimlilik ve mükemmel performans sağlamak için sıradan sorunlara olağanüstü çözümler sunar.
Malt hazırlama
Sorun
- Fazla ıslak artık hububat
Çözüm
- Alfa Laval Dekantörler ile artık hububat su atımı
Çözüm
- %70 neme kadar suyu alınmış artık hububatlar
Sorun
- Yüksek enerji tüketimi
Çözüm
- Alfa Laval Plakalı ısı değiştiricili enerji geri kazanım sistemi
Çözüm
- Sonraki biraları ısıtmak için malt kaynatmadan gelen enerjinin tekrar kullanımıyla %40'a kadar enerji tasarrufu
Sorun
- Pişirme kazanının kirlenmesi ve kötü temizlikten dolayı yetersiz ısı transferi
Sonuç
- Yıkama bilyalarını pişirme kazanının tüm iç yüzeylerini temizlemek için akıştaki partikülleri kullanan döner jet başlıkları ile değiştirmek bira üretim tesisinin verimini ve hijyenini artırmaya yardımcı olur
Girdap
Sorun
- Malt kalitesi
- Malt kaybı
- Yetersiz çökelti ayırma dizisi
- Çökeltinin çok ıslak olması yüke ve atma sorunlarına neden olur
Sonuç
- Soğutmadan önce iyileştirilmiş malt berraklığı
- Çökelti genel verimi artırdığından malt kaybının önlenmesi
- Kısaltılmış işlem süreleri ve iyileştirilmiş çökelti ayırma
- Çok daha kuru çökelti (hayvan yemi katkısı olarak satılabilir)
- Daha az malt soğutucu kirlenme riski
- Bira üretimleri arasında daha az yıkama ve enerji tüketimi