Brewhouse - challenges and solutions

Bira üretim tesisi verimliliği için endüstriyel ekipman

Yüksek enerji kullanımı, bileşen kaybı, yüksek su tüketimi ve bozulma, malt üretimindeki en yaygın sorunlardan sadece birkaçıdır. Temizlik ve kirlenme de işlem sürelerini etkileyebilir ve daha sonra çökelti ve artık hububat ile ne yapılacağı sorunu vardır.

Alfa Laval, ticari bira üretiminde verimlilik ve mükemmel performans sağlamak için sıradan sorunlara olağanüstü çözümler sunar.

.

Malt hazırlama

Sorun

  • Fazla ıslak artık hububat

Çözüm

Çözüm

  • %70 neme kadar suyu alınmış artık hububatlar

Sorun

  • Yüksek enerji tüketimi

Çözüm

Çözüm

  • Sonraki biraları ısıtmak için malt kaynatmadan gelen enerjinin tekrar kullanımıyla %40'a kadar enerji tasarrufu

Sorun

  • Pişirme kazanının kirlenmesi ve kötü temizlikten dolayı yetersiz ısı transferi

Sonuç

  • Yıkama bilyalarını pişirme kazanının tüm iç yüzeylerini temizlemek için akıştaki partikülleri kullanan döner jet başlıkları ile değiştirmek bira üretim tesisinin verimini ve hijyenini artırmaya yardımcı olur
.

Girdap

Sorun

  • Malt kalitesi
  • Malt kaybı
  • Yetersiz çökelti ayırma dizisi
  • Çökeltinin çok ıslak olması yüke ve atma sorunlarına neden olur

Sonuç

  • Soğutmadan önce iyileştirilmiş malt berraklığı
  • Çökelti genel verimi artırdığından malt kaybının önlenmesi
  • Kısaltılmış işlem süreleri ve iyileştirilmiş çökelti ayırma
  • Çok daha kuru çökelti (hayvan yemi katkısı olarak satılabilir)
  • Daha az malt soğutucu kirlenme riski
  • Bira üretimleri arasında daha az yıkama ve enerji tüketimi