Alfa Laval - Yeast propagation plant

Yeast propagation plant

Alfa Laval Maya Çoğaltma Ekipmanı, maya tedarikini yenileme amacı doğrultusunda bira üretim endüstrisinde steril koşullarda maya çoğaltma işlemi yapmak için tasarlanmıştır. Maya çoğaltma ekipmanının esnek tasarımı farklı maya suşlarının gerektiği gibi çoğaltılmasını sağlar. Tekli (veya çoklu) tank ekipmanı, ilk aşılamanın laboratuvarda çoğaltılan maya kültürü kullanılarak yapılmasını gerektirir (Alfa Laval SB Carlsberg Kabı kullanılarak).

Planta de propagación de levadura para la fabricación de cerveza artesanal

Enfekte olmamış, taze çoğaltılmış maya için güvenilir ve güvenli işlem

  • Benzersiz proses tasarımı sayesinde maksimum maya canlılığı ve dayanıklılığı sağlar
  • Maya çoğaltmalı bira prosesi için tasarlandı: Tüm proses valfleri ve bağlantı parçaları eşsiz şekilde maya çoğaltma işlemi için tasarlandı.
  • Karıştırıcılar hassas homojenleştirme sağlar.
  • Standart tasarım ve kendini kanıtlamış teknoloji sayesinde kolay ve güvenilir çalışma

Hava seyreltici ya da (daha büyük tanklar için) boşluklu şaft karıştırıcıyla birlikte otomatik basınç kontrolü, basınç tahliye vanası, anti vakum vanası, seviye sondası ve havalandırma borusu dahil olmak üzere tamamen hijyenik çalışma sağlamak amacıyla maya çoğaltma sisteminde benzersiz bir üst plaka ekipmanı bulunur. Standart kapasite çalışma hacmi olarak en fazla 100 hl'dir. Maya çoğaltma ekipmanı, önceden monte edilmiş ve fabrikada kuru teste tabi tutulmuş anahtar teslimi bir modül olarak sunulur. CIP-station olarak ve farklı otomasyon seviyelerinde sunulabilir.

.

Maya çoğaltma işlemi

CIP ve buharlı sterilizasyon tamamlandığında, maya çoğaltma tankına sıcak veya soğuk malt doldurulur. Malt daha sonra koni üzerindeki ısıtma gömleği tarafından sterilize edilir ve ardından silindir şeklindeki parça üzerindeki soğutma gömleği tarafından soğutulur. Aşılamadan önce, malt steril havayla havalandırılır. Tank daha sonra steril ve mikropsuz koşullarda saf maya kültürüyle (Carlsberg Kabı kullanılarak) aşılanır.

Maya çoğaltma sırasında, sıcaklık ayarlanan seviyede korunur ve çoğaltılan maya belirli suş gereksinimlerine göre havalandırılır. Maya gerekli hücre konsantrasyonuna eriştiğinde, ara mayalayıcıya veya doğrudan fermantasyon tankına eklenir.

Temizleme

Çalıştırma ve nakliye işlemlerinden önce tüm hatlar suyla yıkanır ve buharla sterilize edilir. Maya çoğaltma ekipmanı bir entegre veya harici CIP ekipmanıyla temizlenir.

Kurulum

Çoğaltma ekipmanı önceden monte edilmiştir ve gönderilmeden önce kuru teste tabi tutulmuştur. Bira tesisinde birlikte verilen kılavuzlara göre kolayca tekrar monte edilmek üzere atölyemizde işaretlenmiştir.

Bakım

Düzenli aralıklarla valflerin kontrol edilmesi ve contaların değiştirilmesi gerekir. En az iki yılda bir filtre iç parçası değiştirilir.

Daha fazla bilgi edinin

Broşürü indirerek, Alfa Laval'ın Maya Çoğaltma Sistemleriyle bira üretimi yapmak için maya çoğaltmaya ilişkin verimlilik, pratiklik ve teknik ayrıntılar hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Brewing a better yeast 640x360
.

Size nasıl yardımcı olabiliriz?

Bu bilgi gizlilik ilkelerimiz uyarınca saklanır ve işlenir.

.
hops
Hops clear green 640x360

Bira üretimi

Mükemmel bira üretimi için ihtiyacınız olan her şey

En büyük bira markalarını veya en yeni butik bira türlerini üretiyor olun, Alfa Laval farklılaşmanıza ve genişlemenize yardımcı olur.