Orijinal ile aynı lezzet, yapı ve aromaya sahip alkolsüz bira üretimi

Asahi Breweries, Japonya’nın önde gelen bira üreticilerinden biri olarak, Smart Drinking girişimi kapsamında düşük veya sıfır alkol içerikli bira üretmeyi hedefledi. Alfa Laval De-alc modülünü kullanarak, artık orijinal biranın lezzetini, ytapısını ve aromasını koruyan alkolsüz bira üretebiliyor. De-alc modülü, baz biradaki alkolü etkili bir şekilde uzaklaştırırken içeceğin karakteristik özelliklerini muhafaza ediyor ve değişen tüketici tercihlerine uyum sağlıyor. Bu teknoloji sayesinde Asahi, ürün yelpazesini genişleterek düşük ve sıfır alkollü içecek segmentine yatırım yapabiliyor; üstelik büyük çaplı sermaye yatırımı gerektirmeden.

TARİH 2025-10-21
ASD FOOD KV PORTRAIT RGB Ret smaller

Hızla büyüyen düşük alkollü veya alkolsüz bira pazarına ayak uydurmak

Çeşitli markaların önde gelen küresel üreticisi olan Asahi Group Holdings, akıllı ve sorumlu içme alışkanlıklarını teşvik eden ürünler yaratarak tüketici talebini karşılıyor. Asahi Breweries başlangıçta düşük alkollü veya alkolsüz bira geliştirmeye başladığında, Japonya'daki bu tür biraların çoğu fermente edilmemiş içeceklerin harmanlanması teknikleri kullanılarak üretiliyordu.

Asahi Group Holdings'in Küresel Baş Bira Üreticisi ve şirketin alkolden arındırma çalışmalarını denetleyen proje yöneticisi Jun Kubota, değişen tüketici tercihlerini karşılamak amacıyla normal biranın tadını taklit eden alkolsüz bir karışım oluşturmak için nasıl yenilikçi teknolojiler keşfettiklerini açıkladı.

Japonya'daki bira fabrikaları, alkolsüz içeceklere yönelik sağlık bilincine sahip tüketici talebine yanıt veriyor.

Jun Kubota, Asahi Group Holdings Küresel Baş Bira Üreticisi

Kubota, "Pazar olgunlaştıkça Asahi'nin müşterilerine eşsiz bir sıfır alkol ürün portföyü sunmak istediğini" belirtti.

Japonya'da düşük alkollü ve alkolsüz biralara olan talebin artmasına rağmen, mevcut ürünler lezzet, aroma ve ağızda bıraktığı his açısından pazar talebini ve müşteri beklentilerini karşılamaktan uzak kalıyor. Farklı malzemelerden üretilen ve fermantasyona uğramayan bu biralar, geleneksel yöntemlerle üretilen biranın lezzet profilini yansıtamıyor.

Kubota açıklamalarına şu şekilde devam etti: "Asahi, normal biramızın lezzet profilini yansıtan düşük alkollü veya alkolsüz bir bira yaratmak istedi." "İşte o zaman, biramızın alkol oranını düşürmeye yönelik önceki girişimlerimizden önemli ölçüde farklı olan Alfa Laval De-alc modülüyle karşılaştık."

Yüksek kaliteli, tam aromalı alkolsüz içecekler

De-alc modülü, tek geçişli bir sıyırma kolonu kullanarak düşük basınç ve sıcaklıklarda biradan alkolü etkili bir şekilde uzaklaştırır. Kısa bekleme süreleriyle bu işlem, yüksek kalitede, tam aromalı, alkolsüz içecekler üretir.

Alfa Laval, alkol içeriği %0,5'ten az olan en yüksek kalitede düşük alkollü bira ve alkol oranı %0,0 olan alkolsüz içecekler üretmek için ayırma teknolojisindeki kapsamlı uzmanlığını kullandı. Hareketli parçalardan arındırılmış sıyırma kolonu, minimum işletme ve bakım maliyeti sağlar.

Alfa Laval De-alc modülü Avrupa'da ve dünya çapındaki diğer ülkelerde etkili olduğunu kanıtlamıştır. Kubota, De-alc modülüyle ilgili ilk elden deneyim kazanmak için Alfa Laval temsilcileriyle birlikte Danimarka'ya gitti.

"De-alc'ın ürettiği alkolsüz birayı tattıktan sonra, yüksek kalitesinden etkilendim" diye konuştu. "Numune, aradığımız otantik bira tadına sahipti.

beer case story foss

Düşük alkollü ve alkolsüz ürün portföyünü dünya çapında genişletme

Mevcut proses hatlarına yeni teknolojilerin tanıtılması zaman alıcı olabilir, yönetim kararları, yatırım değerlendirmeleri ve entegrasyon zorlukları içerebilir. Ancak Asahi, Alfa Laval'ın kanıtlanmış başarı geçmişinden yararlandı.

Kubota sözlerine "Ticari üretime geçme konusunda endişelerimiz vardı" şeklinde devam etti. "Ancak uzun süredir devam eden ilişkimize dayanarak, De-alc modülünün işleme hatlarımıza sorunsuz bir şekilde entegre edilmesi konusunda Alfa Laval'a güvendik. Her şey yolunda gitti."

Bira üreticisi %0,00 birası olan Asahi ZERO'ya olan artan talebi karşılamak için 2024 yılında üretim hatlarına De-alc modülünü dahil ederek sınırlı bir bölgesel ayak izini ülke çapında erişilebilirliğe ulaştırdı.

Kubota, "Alkolsüz bira pazarında büyümenin devam edeceğini öngörüyoruz" diyor. "Ürün yelpazemizi, değişen tüketici tercihlerine uyum sağlayacak ve büyüme fırsatlarından yararlanacak şekilde çeşitlendirmek, hem şimdi hem de gelecekte işimiz için hayati önem taşıyor."

Asahi, insanlara, gezegene ve üretkenliğe fayda sağlayan yeni teknolojileri üretim hatlarına dahil ederek sürekli yeniliğe kendini adamıştır.

Kubota açıklamalarına şu sözlerle devam ediyor: "De-alc modülünü üretim hatlarımıza entegre etmek, yalnızca Asahi'nin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmakla kalmıyor, aynı zamanda rekabet gücümüzü de artırıyor."

Düşük alkollü içecek pazarına yatırım yapmak

Alfa Laval De-alc modülleri, Asahi'nin Fukushima ve Suita Bira Fabrikalarındaki üretim hatları için hayati önem taşıyor. Bira üreticisi 2021 yılında %0,5 alkol oranına sahip Asahi BEERY'yi Japonya'nın ilk düşük alkollü içeceği olarak tanıttı. BEERY, düşük alkol oranına rağmen otantik bir bira tadı sunarak olağanüstü lezzetleriyle beğeni topladı.

Asahi Group, De-alc modülünü Avrupa bölgesinde İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Avustralya'daki üretim hatlarına entegre ederek düşük alkollü ve alkolsüz birasının daha geniş bir üretim alanına ulaşmasını ve dağıtılmasını sağladı.

Vurgulanan teknolojiler

Alfa Laval De-Alc, iyi entegre edilmiş bir sistem olarak birlikte çalışan Alfa Laval teknolojilerinin yenilikçi bir birleşimidir.

Tamamen otomatik, tak ve çalıştır modülü, mevcut üretim hatlarına kusursuz bir şekilde entegre olarak, bira fabrikalarının önemli miktarda sermaye yatırımı gerektirmeden düşük alkollü veya alkolsüz bira üretmesine olanak tanır.