Dry Rendering prosesinin optimizasyonu ile %40 enerji tasarrufu
Yağ, et ve kemik unu üreticisi Proteg SpA, enerji maliyetlerini ve çevresel emisyonları azaltırken ürün kalitesini artırmak için Alfa Laval'a başvurdu.Talepleri neydi? Evcil hayvan maması için protein ununun satış fiyatını yükseltme amaçlı daha yüksek bir protein içeriği ve daha yüksek verimlilik için biyoyakıt kullanımında daha yüksek kaliteli yağ eldesi. Çözüm ne oldu? Son derece verimli, uygun maliyetli bir sistem olan Alfa Laval Dry Rendering Optimizer’ın mevcut dry rendering proses hatlarına eklenmesi, yemdeki yemdeki protein içeriğinin %3-5 ve yağ veriminin %10'dan fazla artırılması ve enerji maliyetlerinin %40 azaltılmasına sebep oldu.
TARİH 2023-11-28İş yerinde süreç uzmanlığı
1940'larda kurulan Napoli, İtalya merkezli aile şirketi, hayvansal yan ürünleri ve mezbaha atıklarını evcil hayvan maması ve yenilenebilir yakıtlar için değerli ürünlere dönüştüren lider bir rendering ürünleri üreticisidir. Alfa Laval, Proteg'i, Alfa Laval'in uzmanlığını ve ekipmanlarını iş başında görmek için proses uzmanlığından ve çok uluslu bir ABD protein sağlayıcısındaki işleme tesislerinden yararlanmak üzere Danimarka ofisini ziyaret etmeye davet etti.
Hibrit işleme tesisi dönüşümü için sağlam ortaklık
Proteg, sekiz yıl önce önemli Alfa Laval bileşenlerine sahip bir et işleme tesisini hizmete sokmak ve sürekli olarak optimize etmek de dahil olmak üzere şirketin Alfa Laval ile devam eden işbirliğinden memnun kaldı Işlem. "Görmek inanmaktır," diyor Proteg Genel Müdürü Salvatore Papa. "ABD'ye yaptığımız saha ziyaretleri sırasında gördüklerimizden ve Danimarka'da Alfa Laval gıda işleme uzmanlarıyla ihtiyaçlarımızı tartışırken öğrendiklerimizden etkilendik."
Optimizasyon ve otomasyon ile işletme maliyetlerini %40 azaltın
Proteg, Alfa Laval ile olan 20 yıllık iş ilişkisine dayanarak, dry rendering tesisini, daha yüksek kaliteli proteinli yemekleri geri kazanmak ve yenilenebilir yakıtlar için yüksek saflıkta yağ üretimini artırmak için sürekli bir wet rendering tesisi olan Alfa Laval Dry Rendering Optimizer ile geliştirmeye karar verdi. Genişletilmiş tesis, tipik olarak %60 kemik ve %40 yumuşak dokudan oluşan saatte 10 ton et yan ürününü işlemektedir.
Dry renderding sürecini yönetmek için Alfa Laval otomasyon sistemlerinin tanıtılması, işletme giderlerinde %40'lık bir azalmaya katkıda bulundu. Otomasyon, yüksek vasıflı çalışanları, kritik ekipmanlardaki parametreleri manuel olarak ayarlama ve sıfırlama gibi zaman alıcı, veri yoğun görevlerden kurtarır. Bunun yerine, Proteg, çalışanların uzmanlığını iyi bir şekilde kullandı, en iyi yaptıkları şeyi yaptı veya çalışan memnuniyetini artırarak daha yararlı katılımlara beceri kazandırdı.
%40 enerji tasarrufu ve evcil hayvan mamalarında %5'e kadar daha yüksek protein içeriği
İşleme hatlarının Dry rendering’den wet rendering’e dönüştürülmesi, enerji maliyetlerini %40 oranında azalttı ve iyileştirdiği ürün kalitesinin, protein içeriğini %5'e kadar arttırır. Wet rendering için otomasyona yatırım yapmak, üretimi hızlandırmaya ve işletme giderlerini azaltmaya yardımcı olarak hem verimi hem de gelirleri artırdı.
Daha iyi proteinli yemek stabilitesi ve %10'dan fazla yağ veriminde artış
Et yan ürünlerini değerli, yüksek saflıkta yağ ve proteinli yemlere dönüştürmek, Proteg için daha fazla gelir sağlar ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunur. Dry rendering tesisinin wet rendering tesisine dönüştürülmesi, verimi %10'dan fazla artırdı.
Optimum renk ve nem içeriğine sahip %99,8 saf yağ
Yemdeki yüksek yağ içeriği, ürünün bozulması ve hoş olmayan bir tat veya koku riski oluşturur. Alfa Laval wet rendering sistemi, geleneksel işlenmiş et ve kemik yemlerine kıyasla kalan yağın yaklaşık %50'sini gidererek protein ununun stabilitesini arttırdı. Ayrıca, enerji tasarruflu, kirlenmeyen Alfa Laval evaporasyon sistemi, suda çözünür proteini yapışkan su fazında yoğunlaştırmak için çıkış yönündeki atık ısıyı kullanır. Kurutmadan önce yapışkan suyun (Stickwater) konsantre edilmesi, taze proses buharı üretme ihtiyacını azaltır.
Dekanterden gelen katı fazın konsantre yapışkan su ile birleştirilmesi ve atık ısı buharı üretmek için bir disk kurutucuda kurutulması, proses sistemi için gereken ısıyı büyük ölçüde azaltır. Kurutucudan sonra, bir soğutucu depolama stabilitesi için yemeğin sıcaklığını ortam sıcaklığına düşürür. Proteinli yem kalitesi, yemdeki yüksek protein içeriği ve çok düşük yağ içeriği nedeniyle daha yüksek bir piyasa değerine sahiptir. Yüksek proteinli unun nem içeriğini gerektiği gibi arttırmak da mümkündür.
Yağ rafineri maliyetlerinde %90 tasarruf ve daha yüksek saflıkta yağ
Alfa Laval Dry Rendering Optimizer, tipik dry rendering yağı için gerekli olan nötralizasyon ve gumlardan arındırma gibi kimyasal arıtma işlemleri olmadan biyoyakıtta kullanılmak üzere yüksek saflıkta yağ elde etmeyi mümkün kılar. Proteg'e göre, yağ rafine etme maliyetlerindeki tasarruflar bu nedenle %90 oranında azaltılmaktadır. Üretilen yağın kalitesi esasen fosfor içermez. Üretilen yemdeki yüksek kaliteli protein gibi, ekstrakte edilen yağ da daha yüksek bir piyasa değerine sahiptir ve Promg için daha fazla gelir sağlar.
Operasyonları geliştirmek için her zaman Alfa Laval ile işbirliği yapıyoruz. Yakın ve yapıcı ortaklığımızı sürdürmeyi ve gereksinimlerimizi karşılayacak çözümleri uyarlamak için Alfa Laval'ın bilgi deneyimlerinden yararlanmayı dört gözle bekliyoruz.
Küresel uzmanlık, yerel destek
Katı ve sıvı yağların rafine edilmesinde onlarca yıllık deneyime sahip olan Alfa Laval, onlarca yıldır gıda endüstrisi için rafine edilen sıvı ve katı yağları ele almaktadır. Isı transferi, separasyon ve sıvı taşıma çözümlerinin küresel bir tedarikçisi olarak Alfa Laval, Proteg'e proses mühendisliği uzmanlığı ve proses gereksinimleri talebe ayak uydurmak için geliştikçe destek sağlamaya kendini adamıştır.
İlgili Teknolojiler
Enerji tasarrufu
Rendering hatlarının Dry'dan Wet renderinge dönüştürülmesi, enerji maliyetlerini %40 oranında azalttı.
Maliyet tasarrufu
Otomasyon, işletme maliyetlerini %40 oranında düşürdü. Kimyasal arıtma işlemlerini ortadan kaldırmak, yağ rafine etme maliyetlerini %90 oranında azaltır.
Artan gelirler ve azalan emisyonlar
• %5'e kadar daha yüksek protein içeriği
• Optimum renk ve nem içeriğine sahip %99,8 saf yağ
• Daha iyi proteinli yem stabilitesi
• %10'dan fazla yağ verimi artışı