2025-05-28 Ürün Haberleri
Baskıyı azaltalım: Hijyenik üretimde su kullanımını optimize etmek
Küresel su krizi sadece altı kelimeyle özetlenebilir: çok az, çok fazla, çok kirli.Bu ifade, tatlı su kaynaklarını izleyen, analiz eden ve bu kaynakların doğa üzerindeki etkilerini değerlendiren düşünce kuruluşu Dünya Kaynakları Enstitüsü’nden (WRI) Charles Iceland tarafından ortaya atıldı.
Durumun ciddiyeti, Ocak ayında İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Yıllık Toplantısı’nda da kendini açıkça gösterdi: su, iklim, doğa ve enerji en önemli tartışma konuları arasındaydı.
Alfa Laval olarak, su alımını ve tüketimini azaltırken aynı zamanda daha katı atık su deşarjı düzenlemelerine uyum sağlamak zorunda olan şirketlerle yakın iş birliği içinde çalışıyoruz. Bu zorluklar, yalnızca çevresel değil, aynı zamanda finansal etkiler de doğurabilir ve bir şirketin şu alanlarını doğrudan etkileyebilir:
Rekabet gücü
Faaliyet lisansı
İş ortaklarını, sermayeyi ve yetenekleri çekme kabiliyeti
Su-pozitif endüstriyel operasyonlara ulaşmanın; su krizine karşı direnç oluşturmanın ve bir şirketin rekabet gücünü keskinleştirmenin anahtarı olduğuna inanıyoruz. Bu yolculuk su nötrlüğü ile başlar. Alfa Laval'da, her seferinde bir çözüm olmak üzere bu geçişi kolaylaştırmak için teknolojileri ve sistemleri yeniden tasarlıyoruz. Kanıtlanmış çözümleri yenilikçi yollarla birleştirmek ve endüstrilerin suyun yeniden kullanımını optimize etmesini sağlayan çığır açan ve akıllı alternatifler geliştirmek için inovasyon gücümüzden yararlanıyoruz.
Hijyenik üretimde temizlik ve soğutma için su kullanımı
Hijyenik üretimde temizlik ve soğutma için su kullanımını optimize etmeye odaklanarak su risklerini azaltan çözümleri ve yeni ortaklıkları keşfetme yolculuğumuzda bize katılın.
İlham ve uzman görüşleri için bizi LinkedIn'de takip edin ve mevcut en iyi teknolojiler ve su yönetimi çözümleri hakkında uzmanlarımızla doğrudan iletişim kurma fırsatı için 4 Haziran'daki sanal etkinliğimize kaydolun
İlham ve uzman görüşleri için bizi LinkedIn'de takip edin ve mevcut en iyi teknolojiler ve su yönetimi çözümleri hakkında uzmanlarımızla doğrudan iletişim kurma fırsatı için 4 Haziran'daki sanal etkinliğimize kaydolun.
Önde gelen teknoloji uzmanları ve sektör liderlerinden aşağıdaki konularda değerli bilgiler edinin:
- İklim değişikliğinin etkilerine ve su döngüsündeki değişimlere karşı dayanıklılık oluşturmak, su güvenliğini sağlamak ve üretim sürekliliğini koruyarak gelecekteki büyümeye zemin hazırlamak
- Su kıtlığı yaşanan bölgelerde faaliyet izninizi güçlendirmek, artan tüketici ve düzenleyici sürdürülebilirlik taleplerini karşılayarak finansal kazanç ile döngüsel su kullanımı arasında doğru dengeyi kurmak
- Su nötrlüğü ve su pozitif operasyonlara giden yolda optimum su yeniden kullanımında sektör lideri olarak konumlanmak, böylece yatırımlarınızı, yetenekli iş gücünüzü ve pazar payınızı artırmak
Gelişen ESG (çevresel, sosyal ve yönetişim) uygulamalarına ve düzenlemelerine nasıl yanıt vereceğinizi öğrenmek, uzun vadeli su dayanıklılığı inşa ederek kesintisiz iş operasyonları sağlamak için bu fırsatı kaçırmayın.
Açılış konuşmacıları:
Imran Rashid, President BU Food Heat Transfer, Alfa Laval
Eline Suijlen, Water Industry Manager, Alfa Laval
Alfa Laval uzman paneli:
Allan Bruun, Business Development Manager - ThinkTop®
Anna Andrys, Strategic Project Manager - Alfa Laval Extend™
Filippa Kinderdal, Product & Portfolio Manager - Alfa Laval Optiwia™
Moderatör:
Hanne Ovesen, İletişim Müdürü, Gıda ve Su Bölümü
Etiketler
Tümü