Patates nişastası üretimi
Günümüzde patates nişastası genel olarak bilinen ve kabul gören bir ürün olup bir dizi işlemden geçirilerek üretilir. Bu işlemler arasındaki farklılıklar temel olarak atık madde gereksinimlerinden ve BOD yükünü azaltmak için proteinin geri kazanılması ihtiyacından doğar. Alfa Laval patates nişastası üretimi için tam bir ürün ve sistem dizisi sağlamaktadır. Tüm bunlar yüksek güvenilirlik, düşük işletme maliyetleri ve mükemmel performans ile donatılmıştır.
Meyve suyu ayrıştırılması
İşlemin başlangıcında meyve suyunun çıkarılması yüksek nişasta kalitesi sağlar ve proteinlerin bir yan ürün olarak kazanılmasını mümkün kılar. Alfa Laval Foodec dekantör santrifüjleri yüksek kurulukta katı madde, yüksek kapasite ve düşük bakım maliyetleri sağlar. Yüksek kuru katı madde yüzdesi nişasta yıkama sırasında daha az yabancı maddenin yıkanmasının gerek duyulmasını sağlar ve aynı zamanda su tüketimini de azaltır.
Nişasta ekstraksiyonu
Etkili bir lif çıkarma işlemi için konik elek santrifüjleri kullanılır Her santrifüj elek; plakalı dönen bir konik sepet, yıkama suyunun kesintisiz olarak konik elek içindeki püre katmanı üzerine püskürtüldüğü bir püskürtme başlığı düzeneği, eleğin ters yıkaması ve yuvanın temizlenmesi için nozüller ile donatılmış bir yuva ve bir sürücü düzeneğinden oluşur.
Ön konsantrasyon
Alfa Laval separatörleri patates nişastası üretiminde kullanmak için idealdir. Bunlar maksimum ayrıştırma verimliliği, hassas kontrol, minimum tıkanma ve kolay bakım için tasarlamıştır.


Nişasta yıkama
Alfa Laval nişasta yıkama sistemleri, yüksek performans ve güvenilir operasyon ile karakterize edilir. Hidrosiklonlardaki (siklonetler) kaliteli malzemeler ve düşük toleranslar, verimli bir yıkama ve nihai üründeki atık maddelerin çok düşük seviyede olmasını sağlar.
Lif suyunu alma
Foodec veya Prodec dekantör santrifüj ekipmanlarıyla vidalı prese göre daha yüksek katı madde yüzdesine sahip kek elde edilir. Bu durum kurutma aşamasında daha düşük enerji tüketimi sağlar.
Protein çökeltme ve geri kazanımı
Meyve suyu, ayrı bir proseste işlenir. Bu proseste, protein koagüle etmek için ısı geri kazanımlı spiral ısı eşanjörleri ve koagülasyonun ardından proteinlerin verimli bir şekilde ayrılması ve geri kazanılması için bir Foodec dekantör santrifüjünden oluşan ayrı bir proses hattında işlenir.
Diğer ekipmanlar
Alfa Laval süzgeçler ve filtreleme sistemleri gibi nişasta işlemede kullanmak için geniş bir ekipman yelpazesi sunmaktadır.
