Gum işleme
Birçok gum çeşidi gıda endüstrisinde, margarin, çikolata, sakız, unlu mamuller ve hazır yemekler gibi ürünlerin yanı sıra sayıları giderek artan kozmetik, eczacılık ve teknik uygulamalarda kullanılmaktadır.
Gıda endüstrisinde kullanılan gumlar (zamk ya da sakız da denir), alginatlar, carrageenanlar, galactomannanlar gibi hidrokoloidler (keçi boynuzu zamkı ve guar bean zamkı), biyopolimerler (xanthan sakızı ve scleroglucan) ve pektinler (yüksek metoksil ve düşük metoksil) içerebilir.
Ek sakızlar benzersiz özellikleri ve bu doğal ürünlerin ticari potansiyeli hakkındaki bilgiler arttıkça yavaş yavaş onay alıyorlar.
Alfa Laval sistemlerinin en sık kullanıldığı sakız işleme prosesleri şunlardır:
- Mikrofiltasyon, ultrafiltrasyon ve nanofiltrasyon için membran filtrayon teknolojisi kullanarak saflaştırma,
- Ayrıştırma için uzman decanter santrifüjler,
- Isıtma ve soğutma görevleri için Contherm yüzey sıyırıcılı ısı eşanjörleri
- Geniş bir ısıtma/soğutma görevi aralığı için sprial ısı eşanjörleri