Evcil hayvan maması prosesi

Günümüzde evcil hayvanlar modern hayat içinde giderek daha önemli bir rol oynamaktadır; bu da bu hayvanları beslemek için gerekli olan gıdalarn kalitesinin artırılması için bir talep oluşmasını sağlamaktadır. Geleneksel işlenmiş etlerin yerini soğutulmuş taze etlerin almasının ve kuru evcil hayvan yiyeceği üreticilerinin taze et içeriğini artırmak üzerinde yoğunlaşmasının nedeni budur.

Pet food processing 640x360

Hayvan yiyeceği için taze et

Kesim hayvanlarından elde edilen yumuşak et yan ürünlerini veya balık yan ürünlerini soğutmanın çözümü, viskoz, yapışkan ve külçe halindeki ürünleri soğutmak için özel olarak tasarlanmış olan Contherm silindirik yüzey sıyırıcılı ısı eşanjörüdür. Contherm soğutma sistemlerinde, ürünler hava teması olmadan soğutulur. Yapısı üzerinde iyice düşünülmüştür. Contherm için zeminde çok küçük bir montaj(dikey) alanı gereklidir, bu işçiliği azaltır ve sadece minimum bakım gerektirir. Cihaz zorlu ürünleri işliyor olsa bile temizlenmesi de kolaydır.

Taze konsantre et

İyi bilinen Alfa Laval yenilebilir balık ve et sistemlerine dayanan Alfa Laval konsantre et sistemi nem içeriğinin, normal olarak %50 oranında azaltılmasını mümkün kılar.

Alfa Laval’ın esas teknolojileri sayesinde kesimhane ve balık işletmesinden alınan tüm taze et ürünlerinde yağ ve nem seviyelerinin tam kontrolünün sağlanması mümkündür. Alfa Laval konsantre et teknolojisi yağ seviyesinin denglenmesini ve nem oranın düşürülmesini mümkün kılar, böylece kuru hayvan yiyeceği üreticilerinin ürünlerine daha fazla taze et entegre edebilmesi sağlanır. Değişken giriş kompozisyonundan bağımsız olarak, istikrarlı nem ve yağ çıkısı farklı kuru hayvan yiyeceklerinin dengelenmesini kolaylaştırır.

Sistem üretici tarafından veya hayvan yiyeceğiüreticisi tarafından uygulanabilir ve hayvan yiyeceğinde kullanılan neredeyse her türlü taze et için adapte edilebilir.

Konsantre et sistemi

Sistem üç ana proses sisteminden oluşur:

  1. Hammadde öğütme ve taze veya dondurulmuş hammaddenin emülsiyonlaştırılması (maksimum 3 mm parçacık büyüklüğünde)
  2. Katı et, su ve yağ sağlamak için 3 fazlı dekanter santrifüj teknolojisi ile yağ saflaştırması olan Alfa Laval Centriflow sistemi
  3. Pelet yem üretimi aşamasında bağlayıcı veya lezzet artırıcı olarak ayrı ayrı kullanılabilen, rendering prosesi atık suyunu oldukça fonksiyonel bir et konsantresi yapmak için AlfaVap buharlaştırma sistemi.

Yenilebilir et proteini işlenmesinde zaten kullanılan kesin olarak kanıtlanmış bir teknolojinin kullanılarak nemin yaklaşık yarısına sahip bir et konsantresi elde etmek mümkündür.

Ayrıca, enzimatik sindirim veya katı kısımların daha fazla konsantrasyonu da dahil olmak üzere uygulamanın geliştirilmesi için farklı teknolojiler ilave edilebilir. Bunlar arasında protein isolatları yer alabilirler.