Bitkisel protein prosesi

Proteinler; işlevsel proteinler, aroma katkıları ve biyoaktif bileşenler olarak kullanılabilen çok önemli bir maddedir. Ve bu besleyici tamamlayıcı unsurun hijyenik koşullarda özünün çıkarılması , işlemin her adımında kaliteyi sağlamak için çok önemlidir. Gıda katkı maddeleri olarak, sebze proteinleri işlevsel proteinler, aroma maddeleri ve biyoaktif bileşenler olarak kullanılır.

Vegetable protein processing 640x360

Artan ilgi

Genel olarak proteinler gıda içindeki en değerli besin maddeleridir. Bu proteinlerin geniş bir yelpazede yeni pazar fırsatlarını nasıl geliştirebileceğine dair bilinç giderek artmaktadır. Ayrıca önceden atık olarak değerlendirilen – veya sadece hayvan yemleri için ugun olduğu düşünülen maddelerin önemli bir gıda ürünleri yelpazesinde, katkı maddelerinde, eczacılıkta ve hayvan yemlerinde yüksek değerli besleyici bileşenlere dönüştürülebileceği hususuna olan ticari ilgi giderek artmaktadır.

Mahsullerin en iyisi 

Alfa Laval teknolojileri geniş bir sebze ürünü yelpazesinden yenilebilir proteinleri temin edebilmenizi sağlar:  

  • ay çekirdeği
  • darı / mısır
  • kolza tohumu / kanola
  • fıstık / yer fıstığı
  • pamuk tohumu

Proteinli bitkiler gerekli hammaddeler de sağlayabilir. Bunlar arasında soya fasülyesi ve bezelye çeşitleri ve diğer baklagiller yer almaktadır. Uygun ekipmanlarla, diğer bir çok yaygın şekilde yetiştirilen yem bitkileri ve yonca gibi düşük işletme otları da ticari olarak uygun yenilebilir protein kaynağı olarak kullanılabilir.

Konsantre veya değil

Alfa Laval ekipmanları size bir işleme tesisi seçeneği sunar. Düşük protein içeriğine sahip ayırma sonrası akışkanlar, yakma veya fırınlarda kullanmak için pelet yapılarak kurutulabilir.

Alternatif olarak, yüksek değerli protein ve karbonhidrat konsantreleri üretmek için ayırma sonrası protein ve karbohidrat akışkanlarıgelişmiş membran filtrasyon sistemleri kullanarak işleyebilirsiniz.