Surimi prosesleri
Balık işleme operasyonları geleneksel olarak düşük değerli olarak kabul edilen birçok “artığa” neden olmaktadır. Bunların çoğu normal olarak balık unlarına ve hayvan yemlerinde tamamlayıcı unsur olarak kullanılan diğer ürünlere dönüştürülür.
Surimi özellikle ıstakoz, yengeç ve diğer kabuklu deniz mahsullerinin etlerinin dokusunu, kıvamını ve rengini taklit etmek amaçlı kullanılan balık esaslı popüler bir gıda ürünüdür.
Yüksek değerli ürünler olarak satılması için, balık ve kabuklu deniz mahsullerindeki yenilebilir proteinlerin büyük bir itina ile işlenmesi gerekir. Alfa Laval bunu yapmak için, gelişmiş santrifüj ayırma teknolojinin geleneksel ayırma yöntemi olan döner elekler ve filtrelerin yerine geçtiği AlfaPlus surimi işleme hattı dahil olmak üzere bir dizi ekipman sunmaktadır.