Balık atıkları işleme

Balıkların yenilmeyen kısımları ve atık balıklar hiç bir balık unu fabrikasının olmadığı yerlerde hala değerlendirilebilir. Bunları atmak yerine, bunlardan balık silajı üretilebilir. Balık silajı genellikle yaklaşık %15 protein içerir ve hayvan yeminde balık unu ile aynı şekilde kullanılır. Daha sonra, gıda endüstrisinde kullanılmak üzere, yağ, kül ve protein bileşenlerine ayrıştırılabilir.

Fish silage processing 640x360

Bu enzimler balık proteinlerini küçük çözünebilir parçalara ayırır. Asit bu proteinlerin aktivasyonunu hızlandırmaya, aynı zamanda sıvının bakteriyel hareket ile bozulmasını önlemeye yardımcı olur.

Uzun süreli depolama

Doğru asitliğe sahip olan balık silajı normal olarak oda sıcaklığında iki yıl boyunca veya daha uzun süre saklanabilir. Protein zamanla  daha çözünebilir hale gelir ve balık yağı içinde mevcut olan serbest yağ asidi miktarı depolama esnasında artar fakat bu değişiklikler besinsel açıdan genellikle önemli değildir.